Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opisto

Työssäoppiminen SKY-Opistossa

 Työssäoppimista SKY-Opistossa koordinoi Siru Westerlund, joka tekee sopimukset yhdessä opiskelijan ja työpaikkaohjaajan kanssa erikseen sovittuna ajankohtana työssäoppimispaikassa. Toisen ja kolmannen vuoden opiskelija hankkii itse opintokokonaisuuteen soveltuvan työssäoppimispaikan.  

Ensimmäisen vuoden työssäoppimisjakso on “Ihonhoidon ohjaus ja ihonhoito hoitolassa”, joka suoritetaan aina Opetushoitola Versossa. Jakson lopussa työpaikkaohjaajasi antaa sinulle arvioinnin oppimisestasi. Teet myös itsearvioinnin jaksostasi.  

Toisen vuoden työssäoppimisjakso on “Täydentävä ihon hoito hoitolassa”. Työssäoppimispaikat  kauneushoitoloissa, kylpylöissä, tavarataloissa ja maahantuojilla löydät tästä. Tämän jakson aikana teet täydentäviin ihon hoitoihin liittyvän oppimistehtävän ja itsearvioinnin työskentelystäsi. Jakson päätyttyä työpaikkaohjaajasi antaa sinulle palautteen ja arvioinnin edistymisestäsi jaksolla. Toisen vuoden toinen työssäoppimisjakso on “Yrittäjyys kauneudenhoitoalan yrityksessä”, johon liittyvät työssäoppimispaikat löydät tästä. Tämän jakson aikana teet kauneudenhoitoalan yritykseen liittyvän oppimistehtävän ja itsearvioinnin työskentelystäsi. Jakson päätyttyä työpaikkaohjaajasi antaa sinulle palautteen ja arvioinnin edistymisestäsi jaksolla.  

Kolmantena vuonna on myös yksi työssäoppimisjakso, johon on yhdistetty kaksi kokonaisuutta. Toinen on nimeltään “Työelämään valmistava työssäoppiminen” ja toinen on “Ihon hoito kylpylässä”. Näihin jaksoihin liittyviä työssäoppimispaikkoja on kaikki yllämainitut toisen vuoden työpaikat. Tällä jaksolla teet itsearvioinnin kehittymisestäsi kosmetologina ja lisäksi voit tehdä puuttuvia ammattiosaamisen näyttöjä. Jakson päätyttyä työpaikkaohjaajasi antaa sinulle palautteen ja arvioinnin.   Teet myös ammattiosaamisen näyttöjä eri opintokokonaisuuksissa työssäoppimisjakson yhteydessä. Työssäoppimisen ja Ammattiosaamisen näyttösuunnitelmasta näet koko opiskeluaikasi työssäoppimisjaksot ja niihin liittyvien ammattiosaamisen näyttöihin sisältyvät asiat.