Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opisto

Kansainvälisyys

SKY-Opistossa kansainvälisyys on perinne. SKY-Opisto on koulu numero 33. maailman yli 230 CIDESCO koulun joukossa, CIDESCO kouluksi SKY-Opisto hyväksyttiin vuonna 1967.

Valmistuessaan opiskelijamme suorittavat perustutkinnon lisäksi myös kansainvälisen CIDESCO -tutkinnon.

http://www.cidesco.com/

Kansainvälisen CIDESCO:n paikallisena sektiona toimii Suomen CIDESCO ry. http://cidesco.fi/

 

ERASMUS+ hankkeen työssäoppimisjakso Maltalla

Helmikuun lopussa 16 SKY-Opiston opiskelijaa matkusti viiden viikon työssäoppimismatkalle Maltalle. Opiskelijat työskentelivät kauneushoitoloissa ympäri saarta ja kirjasivat kokemuksiaan blogiin: http://skymalta13a.blogspot.fi/ ja Instagramiin @skyomalta.

Matkaa edelsi valmennusjakso, jonka aikana opiskelijat tutustuivat mm. Maltan historiaan, kieleen ja kulttuuriin, tekivät Europass ansioluettelot ja videoesittelyt englanniksi osaamisestaan, sekä tapasivat Malta –lähettiläitä. Osallistava valmennus harjaannutti opiskelijat myös matkajärjestelyihin, lentolippujen varaamisesta vakuutuksiin ja ulkomailla sairastumiseen. Osa työhaastatteluista tehtiin Skype:ssä ja yhteydenpito paikallisen partnerin ja työnantajien kanssa tapahtui yhteisen Google Drive –alustan avulla. Matkan kokemuksia jaettiin ja muisteltiin huhtikuussa Kokemuskahvilassa.

 

Mitä piilotettua osaamista ulkomailla hankittu kokemus ja osaaminen tuottaa suomalaiselle työelämälle?

Katso CIMO:n julkaisema animaatio täällä. Kansainvälinen osaaminen on enemmän kuin pelkkää kielitaitoa, se on myös uteliaisuuden vahvistumista maailman moninaisten kysymysten edessä, sitkeyttä vaikeissa paikoissa, uusiin markkina-alueisiin tutustumista, luontevaa kanssakäymistä ja yhteistyökykyä yli kulttuurirajojen. SE on kaikkea, minkä takia yrityksetkin menestyvät. Ja luonnollisesti se on myös kielitaitoa. Myös tässä esitteessä kerrotaan piilotetusta osaamisesta.

 

LEONARDO DA VINCI Partnerships-hanke

SKY-Opisto  oli vuosien 2011-2013 ajan mukana LEONARDO DA VINCI Partnerships-hankkeessa nimeltä: “Development of joint material for Beauticians”. Hankkeen muut kumppanit olivat:

 

Hankkeessa tuotetut opetusmateriaalit:

Application Form for the International On-the-job-Learning Period

Contract Form for the International On-the-job-learning Period

Common International Database of Internship Places

Classical Body Massage

Classical Facial Massage
3rd Transnational Meeting in Helsinki, Finland 2.-3.5.2013

Watch the video at Youtube, ->click link<-